Social Media

mediavaardig docentenspel social media mediawijsheid

3. Tools

Voor basisonderwijs: Bekijk het filmpje door de leerlingen van juf Femke tot minuut 2.50. Wat vind je van de manier waarop juf Femke haar leerlingen betrekt bij dit onderwerp? Iets voor jou?

Extra: Bekijk de tips van Iris Tabor , adviseur bij ‘Onderwijs maak je samen’, over Pinterest in de klas.

Voor VO: Ga naar de lesmaterialen van Mijn kind Online en bekijk de les over Instagram, Instagrap. Met deze les maak je het gedrag op Instagram bespreekbaar en houd je het gezellig op Instagram en in de klas.

Extra: Het platform ‘sociale media in het MBO is er voor iedereen in het onderwijs (ook leuk voor VO!) die aan de slag wil gaan met sociale media, webtools en mediawijsheid. Met behulp van de vele praktische tips, handige trucs en prachtige voorbeelden krijg je hier alles wat jij nodig hebt om jouw onderwijs nog mooier, leuker en leerzamer te maken.

Kan jij je voordeel doen met deze nieuwste apps?

Google Plus is het middelpunt van alle sociale activiteiten van Google. Zo kan je kan er allerlei beeldcollecties volgen op thema.

Timeline JS is een tool waarmee je prachtige tijdlijnen kunt maken en zeer inspirerende en leerzame tijdlijnen kunt bekijken.

Over de nieuwste sociale applicaties op een Android telefoon lees je o.a. op Android Apps

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes