Aan boord van de Chocoladevloot!

De lestas voor de Chocoladevloot is helaas niet meer leverbaar omdat de boeken uit het lespakket uit de handel genomen zijn. Bestaande klanten kunnen nog wel tancodes bijbestellen voor de games.

De Chocoladevloot is de serious game voor groep 5/6. Het thema van deze game kent een rijke context. Met hun eigen binnenvaartschip moeten de leerlingen ervoor zorgen dat de ingrediënten als melkpoeder, cacao en suiker op tijd bij de chocoladefabriek aankomen om er chocola van te maken. Onderweg komen de leerlingen allerlei obstakels tegen. Zo moeten ze verschillende boeien herkennen, het anker en de roef juist op het schip plaatsen en het schip veilig door de sluis leiden. Natuurlijk wordt alle benodigde informatie eerst opgezocht in een boek, in een filmpje of op een website.

Als klap op de vuurpijl gaan de leerlingen via de ingebouwde voorgeprogrammeerde zoekmachine informatie opzoeken over chocola en krijgen ze direct feedback over hun zoekstrategie. Door het uitvoeren van diverse proefjes en doe-opdrachten trainen ze ongemerkt hun onderzoekende en kritische houding.

beginscherm chocoladevloot

Benodigdheden:

  • 1 digibord met geluid en internet (stabiele internetverbinding!)
  • Per groepje 1 computer/tablet met internet;
  • Smartphones kunnen ter aanvulling ingezet worden bij de zoekopdrachten;
  • Lestas met diverse materialen en aanvullende opdrachten

Duur:

  • Voorbereiding: 30 minuten
  • Introductie: 15 minuten
  • Speeltijd: 45 minuten
  • Nabespreking: 15 minuten
  • Uitvoering: Het spel duurt ca. 1 tot 1,5 uur (afhankelijk van de duur van het nagesprek). De leerlingen spelen het spel in groepjes van gemiddeld drie kinderen.

Bestel hier een licentie voor de Chocoladevloot bij Spelpartnershop*.*De licenties worden verkocht via Spelpartnershop. U kunt kiezen voor een licentie per schooljaar voor één school of voor losse TAN-codes per spelsessie.
De jaarlicentie per school wordt verstrekt op Brin-nummer. U kunt het Brin-nummer bijvoegen bij uw bestelling of later opgeven. Voor de TAN-codes is geen Brin-nummer nodig.


Lestas

Bij deze serious game hoort een tas met werkbladen, materiaal voor proefjes en bronnen zoals boekjes en een boeienkaart.
De lestas kost €120,- incl. BTW (€99,17 excl. BTW) en is hier te bestellen.

                            lestas mediavaardig mediawijsheid lespakket

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes