Lespakket Mediavaardig

Mediavaardig bestaat uit  twee online games met een bijbehorende lestas en werkbladen, en een online lesfilm over nieuws met inspirerende werkvormen. Het pakket wordt inmiddels met succes uitgevoerd door mediacoaches in heel Nederland.

 

informatievaardigheden_basisonderwijs_game_600px

De lessen in de praktijk

De lessen kunnen door de school zelf worden gegeven, maar scholen kunnen ook kiezen voor een volledig verzorgde les door een mediacoach. De mediacoach begint met een voorgesprek. In dit gesprek wordt geïnventariseerd wat de school al doet aan mediawijsheid, wordt er gekeken of de school wensen heeft hieromtrent, en wat de houding is van leerkrachten t.o.v. het onderwerp. Ook worden de leerdoelen besproken, zodat de leerkracht hier zicht op krijgt.

Na het spelen laat de mediacoach diverse lessuggesties achter, die de leerkracht kan inzetten voor een vervolg. Ook is het mogelijk om te kiezen voor vervolglessen van de bibliotheek.

Ervaringen

De ervaringen zijn erg positief, ook in het speciaal onderwijs; leerlingen vinden het spannend, het spel is goed op niveau en kan binnen de gestelde tijd gespeeld worden. De differentiatie-opdrachten maken het spel ook voor de snelle en slimme leerlingen boeiend van begin tot eind.

De reactie van een leerkracht van een school in Ezinge over de game Red de Plancius:
“…Het is heel erg leuk en ze zijn zo goed bezig! Kunnen ze niet nog een andere rol uitvoeren?”

Het is geweldig om te zien hoe de doelgroep enthousiast raakt en meedenkt over de uitvoering!
Ook landelijk zijn de reacties positief op zowel de games als de film:
“De belangrijkst onderdelen zitten erin. Het spel nodigt uit tot gesprek, waardoor je als mediacoach echt een verdiepingsslag kunt maken!”

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes