Lesfilm ‘Reclame’ groep 5 & 6

De aanstekelijke en leerzaame online lesfilm over reclame is ontwikkeld door de makers van Het Klokhuis. Bij deze lesfilm hoortt een docentenhandleiding en werkbladen voor leerlingen met aansprekende werkvormen. De lesfilm ‘Reclame’ bestaat uit vier hoofdstukken en geeft de leerlingen spelenderwijs meer inzicht in de werking en achtergronden van Reclame. Hoe wordt reclames gemaakt? Welke soorten reclame zijn er, on-line, op tv en in de supermarkt? Hoe gaat een gaat een reclamemaker te werk? Leerlingen worden aan het werk gezet en kruipen zelf in de huid van Reclamemakers om zo te leren wat reclame is en hoe het onze dagelijkse keuzes beinvloedt.

Bekijk hieronder de trailer!

 

Opbouw van de les

De film is opgebouwd uit vier hoofdstukken van een paar minuten. Na elk hoofdstuk wordt de film gepauzeerd en volgt een verwerkingsopdracht waarin het geleerde meteen wordt toegepast. Voel je vrij de opdrachten aan te passen naar het niveau van jouw leerlingen. Bij elk hoofdstuk worden tips gegeven om nog meer verdieping toe te brengen.

Je kan alle vier de hoofdstukken achter elkaar bekijken. Of je kan er 4 kortere losse lessen van maken.

De vier hoofdstukken zijn:

  1. Reclame zoeken en groeperen
  2. Logo’s, aanbiedingen en slogans
  3. Als een échte reclamemaker!
  4. De reclamequiz

Na elk hoofdstuk volgt een verwerkingsopdracht op het werkblad, waarin de geleerde stof uit de film aan bod komt. Er is gekozen voor verschillende werkvormen en soorten opdrachten variërend van individueel, groepsopdrachten, doe- en denkopdrachten. Door de uitgebreide docentenhandleiding is deze les zowel door een mediacoach als door een leerkracht uit te voeren! Verder staan er tips in voor verdiepingsopdrachten en links naar interessant materiaal op internet.

reclamequiz mediavaardig mediawijsheid game

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes