Zoeken en vinden

mediavaardig docentenspel mediawijsheid

2. Uit de praktijk

Bekijk deze naslagwerken voor mogelijke praktijkvoorbeelden!

  • Voor PO: Bekijk de brochure Slimmer Zoeken
    Speciaal voor kleuters is er een filmpje gemaakt door de organisatie van Mijn naam is Haas, met een uitleg over hoe het internet werkt, onder de naam Spinternet; het internet in kleutertaal en de eerste stap naar ‘digitale geletterdheid’.
  • Voor VO: Bekijk de brochure informatievaardigheden voor het VMBO
  • Een workshop van Kennisnet voor leerkrachten en docenten over het Big Six model: de stappen die je neemt om informatie te zoeken en te verwerken. Heel handig om zelf goed beslagen ten ijs te komen in je lessen, inclusief voorbeeldlessen.

Tip: op zoek naar een alternatief voor Google? Zoek eens via Ecosia, de groene zoekmachine! Wil je je privacy waarborgen, dan pretenderen deze zoekmachines de juiste te zijn: duckduckgo, de zoekmachine ’that doesn’t track you’ of ixquick, ‘search anonymously’. En met een Google + account kun je tevens je zoekgeschiedenis op Google beheren!

Wist je dat? De Speld

Op de website van De Speld vind je satirische online nieuwsberichten in allerlei categorieën. “De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld.”

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes